10de Lentefeest / Feest Vrijzinnige Jeugd

Datum: 24/03/2018Locatie: De ValkaartOrganisatie: Humanistisch Verbond - Ouders Oostkamp

Op zaterdag 24 maart vierde de Vrijzinnige Gemeenschap van het Brugs Ommeland reeds voor de 10de maal haar eigen gecombineerde Lentefeest en Feest Vrijzinnige Jeugd.

Onder het thema ‘Als ik groot ben!’ brachten de feestelingen een schitterende evocatie met theaterstukjes afgewisseld door zelfgemaakte filmpjes over hun eigen leefwereld, gevoelens en dromen.

De theaterzaal van De Valkaart was andermaal tot de nok gevuld en waren er veel meer aanvragen dan beschikbare plaatsen. Alle aanwezigen, waaronder velen die voor het eerst dergelijke Vrijzinnige Plechtigheid bijwoonden, waren laaiend enthousiast over het schouwspel.

Het geheel werd afgesloten met een uitgebreide receptie.

Ook in onze regio blijft, net als in heel Vlaanderen, het aantal feestelingen gestaag toenemen wat ons nu reeds aan het denken zet om in 2019 een afzonderlijk Lentefeest voor de 6-jarigen en een Feest Vrijzinnige Jeugd voor de 12-jarigen te organiseren.

Dit feest was een organisatie van het Humanistisch Verbond – Ouders Oostkamp (het vroegere HVV/OVM-Oostkamp) i.s.m. de leerkrachten Niet-Confessionele Zedenleer.