AI is niet meer te stoppen maar wie wordt daar beter van?

Datum: 16/11/2023 om 20uurLocatie: Bovenzaal van De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, 8020 OostkampOrganisatie: Vrijzinnig Centrum De Molensteen i.s.m. Humanistisch Verbond

Artificiële Intelligentie, vaak afgekort als AI, is een van de meest opwindende en veelbelovende technologische ontwikkelingen van onze tijd. Het vertegenwoordigt een nieuw tijdperk van computing en heeft het potentieel om de manier waarop we leven, werken en communiceren ingrijpend te veranderen. Maar wat is AI eigenlijk, en waarom is het zo belangrijk?

Sinds het bedrijf ‘Open AI’ in samenwerking met Microsoft de slimme chatbox chatgpt , en google als antwoord zijn chatbox Bard, op de markt bracht, gaat er nauwelijks een dag voorbij zonder dat er een of ander artikel verschijnt over voor- en nadelen van  artificiële intelligentie.  Chatgpt heeft als het ware een gezicht gegeven aan AI. AI heeft allicht het potentieel om de manier waarop we leven, werken en communiceren ingrijpend te veranderen. De vraag is: hoe?

De opmars van generatieve AI is zonder meer het belangrijkste keerpunt in de technologie sinds de smartphone. Of misschien zelfs sinds de opkomst van het World Wide Web, 30 jaar geleden. Deze technologie kampt – net als het vroege Web – met grote problemen en kan op talloze manieren ontsporen. Hoe zal ons AI ons werk en ons leven veranderen, en moeten we daar bang voor zijn?

Met de steun van deMens.nu, huisvandemens en de Centraal Vrijzinnige Raad