From Bach to The Beatles

Datum: 30/04/2020 om 20uLocatie: O.C. De Kleine Beer, C. Marichalstraat 5, 8730 BeernemOrganisatie: Humanistisch Verbond Oostkamp i.s.m. De Molensteen Oostkamp en Equinox Oedelem

 

De Cultuurdienst van  Beernem heeft laten weten dat – ten gevolge van de Corona-crisis – de reservatie van O.C. De Kleine Beer op 30 april werd geannuleerd.

Daardoor vervalt het concert ‘Van Bach tot The Beatles’.

Wie reeds via De Molensteen kaarten aankocht kan ze terugsturen met opgave van het bankrekeningnummer en krijgt het geld teruggestort.

 

 

Uniek concert door het Serbian Chamber Soloists uit Belgrado (Servië).

o.l.v. Hedwig Swimberghe

Solist: Philip Sierens (klarinet)

Inkom: 15 euro (-18j en + 65: 12 euro)

Kaartenverkoop via VC De Molensteen, Humanistisch Verbond Oostkamp en Equinox Producties

Serbian Chamber Soloists is een strijkorkest bestaande uit enthousiaste groep jonge, fantastische semiprofessionele en  professionele muzikanten van de Academy of Arts (Novi Sad) en de Faculty of Music (Belgrado).

Het doel van dit jong en virtuoos kamerorkest is het bestuderen van het internationaal repertorium van de strijkorkesten en de mogelijkheid te creëren om het repertoire van Servische componisten te  brengen.

Zij treden regelmatig op bij Belgrado Philharmony, Vojvodina Symphony Orchestra, Markis Symphony Orchestra en Camerata Academica. Vaak nemen ze dee l aan nationale en internationale kamermuziekfestivals zoals NOMUS, BEMUS, European Music Festival for Young People – EMJ Neerpelt, enz.

 

Hedwig Swimberghe is geboren te Brugge en studeerde aan het conservatorium van zijn geboortestad.  Hij vervolmaakte zich aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent bij Jean Tastenoe en nadien in Berlijn bij Karl Leister.  Swimberghe werd laureaat van verschillende nationale en internationale wedstrijden : o.a. de Maurice Van Guchte Prijs, de Benelux Prijs, het Internationaal Tromp Concours Eindhoven en het Concours International du Festival de Musique de Toulon.  Hij doceerde klarinet aan de Erasmus hogeschool te Brussel, departement Koninklijk Muziek Conservatorium.  Hij is tevens Faculty member ‘Julian Menendez International Clarinet Course and Festival’ (Hongarije) en een gevraagd jurylid bij nationale en internationale wedstrijden.

Hij is gast-professor en dirigent in Lugansk , Ucraine (Art College Chamber Orchestra SERENADA) and city of Charkov , Ucraine (Kotlyarevsky University of Arts Chamber Orchestra).

Masterclasses en  concerten in Europa, Rusland, Oekraïne, Wit Rusland, Taiwan, China, Japan, USA…
Artistic Director of Clarinetissimo Festival (BE)
Artistic Director Alascala Music Events (BE)
Director of Ballet Olivia Geerolf.(Brugge ,BE)

 

Philip Sierens  startte zijn klarinetstudies aan het stedelijk conservatorium te Brugge in de klas van dhr. Raymond Decock en volgde secundair kunstonderwijs aan de kunsthumaniora te Gent bij dhr. Freddy Coppé.

Zijn professionele opleiding als klarinettist volgde hij in de klas van dhr. Hedwig Swimberghe aan de Erasmus Hogeschool departement Koninklijk Conservatorium te Brussel en zijn kamermuziekopleiding in de klas van dhr. Herman Lecqeux aan het Koninklijk Conservatorium te Gent.

Hij behaalde eerste prijzen notenleer, klarinet, kamermuziek en getuigschriften harmonie, pianobegeleiding, muziekgeschiedenis en het pedagogisch diploma.

Hij studeerde 2 jaar orkestleiding bij dhr. Ronald Zollman.

Philip Sierens is voltijds docent klarinet-saxofoon en groepsmusiceren derde en vierde graad  aan academie De Kunstbrug Gent.

Hij was van 1976 tot 1989 klarinettist en ondervoorzitter bij het toenmalig West-Vlaams jeugdorkest o.l.v. Ernest Maes en 1° klarinet van 1985 tot 1989 van het Europees Orkest o.l.v. Jean Jakus.

Van 1984 tot 1998 dirigeerde hij het Zeeuws Vlaams kamerkoor waarmee hij concerteerde in Nederland en België.

In 1999 startte hij het Equinox project met als bedoeling om tussen 1999 en 2005

4 producties te realiseren waarbij de speciale relativiteitstheorie van Albert Einstein, in het kader van de 100ste verjaardag ervan, als raakvlak diende.

Equinox 3 “Het amulet”, de derde productie in deze reeks was zijn eerste theaterstuk waarvoor hij de synopsis schreef en de muziek componeerde.  Dit i.s.m. regisseur Dirk Derre.

Het Equinox Project kende zijn vervolg in de cultuurvereniging “Equinox producties” die Philip Sierens samen met zijn vrouw Katrien en Ann Dhoore oprichtten in 2005.

Deze vereniging zet zich in om cultuur in de breedste zin te ondersteunen.

In 2003 richtte hij het Easy Five jazzkwartet op waarmee hij, samen met Jan Baert, Alexander en Walter Deweppe  tot op vandaag optreedt.

In 2017 schreef hij de muziek voor de animatiefilm “Round about people”, de animatiefilm voor het masterexamen van zijn zoon Maarten. Klarimundi, het ensemble dat vanuit zijn klarinetklas in 2008 ontstond, speelde deze score in.

Naast zijn muzikale bezigheden is hij sedert 1992 instrumentenhersteller waarvoor hij opleiding volgde aan het Item te Lemans en in de befaamde ateliers van Henri Selmer te Parijs.