From Bach to The Beatles

Datum: 30/04/2020 om 20uLocatie: O.C. De Kleine Beer, C. Marichalstraat 5, 8730 BeernemOrganisatie: Humanistisch Verbond Oostkamp i.s.m. De Molensteen Oostkamp en Equinox Oedelem

Uniek concert door het Kharkov Chamber Orchestra.

National Kotlyarevsky University Ucraine

o.l.v. Hedwig Swimberghe

Solist: Philip Sierens (klarinet)

Inkom: 15 euro (-18j en + 65: 12 euro)

Hedwig Swimberghe is geboren te Brugge en studeerde aan het conservatorium van zijn geboortestad.  Hij vervolmaakte zich aan het Koniklijk Muziekconservatorium te Gent bij Jean Tastenoe en nadien in Berlijn bij Karl Leister.  Swimberghe werd laureaat van verschillende nationale en internationale wedstrijden : o.a. de Maurice Van Guchte Prijs, de Benelux Prijs, het Internationaal Tromp Concours Eindhoven en het Concours International du Festival de Musique de Toulon.  Hij is solist bij het VRO en docent klarinet aan de Erasmus hogeschool te Brussel, departement Koninklijk Muziek Conservatorium.  Hij is tevens Faculty member ‘Julian Menendez International Clarinet Course and Festival’ (Hongarije) en een gevraagd jurylid bij nationale en internationale wedstrijden.

Masterclasses en  concerten in Europa, Rusland, Oekraïne, Wit Rusland, Taiwan, China, Japan, USA…
Artistic Director of Clarinetissimo Festival (BE)
Artistic Director Alascala Music Events (BE)
Director of Ballet Olivia Geerolf.(Brugge ,BE)

 

Philip Sierens studeerde aan de Erasmus hogeschool, departement conservatorium van Brussel en de Artevelde hogeschool, departement conservatorium Gent en behaalde er eerste prijzen notenleer, klarinet, kamermuziek en het pedagogisch getuigschrift. Hij volgde 2 jaar orkestleiding bij Ronald Zollman naast pianobegeleiding, praktische harmonie, harmonie en muziekgeschiedenis. Hij dirigeerde van 1984 tot 1998 het Zeeuwsvlaams kamerkoor waar hij projecten realiseerde rond Pergolesi, Britten en Pachelbell naast talrijke gelegenheidsconcerten.

Momenteel is hij verbonden als Bb-altklarinettist bij de klarinetchoir,”Brussels Clarinets ” o.l.v. Hedig Swimberghe en freelance bij de choir Satori. In 1998 dirigeerde hij de “fanfare for the common men” van Aaron Copland, de 3° symfonie van Gorecki, en het Urhlicht uit de 2° symfonie van Mahler.
Realiseerde tussen 1999 en 2005  het Equinox project dat de 100° verjaardag herdacht van de speciale relativiteitstheorie van A.Einstein en dit via de kunst. In 2005 ging zijn thearterstuk Equinox 3 “Het amulet”, dat hij samen met Dirk Derre schreef, in Beernem in premiere.

Voorts is hij de oprichter van de ensembles “Gruuthuse consortium”, “Los enanos del tango” en het Easy Five Kwartet. In het echte leven is hij docent klarinet-saxofoon, samenspel en kamermuziek aan de academies van Waregem en Gentbrugge.