INVESTEREN in de TWEEDE HELFT van je LEVEN

Datum: 02/03/2023 om 20uurLocatie: Bovenzaal van De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42Organisatie: Vrijzinnig Centrum De Molensteen i.s.m. Humanistisch Verbond

Lezing door Michaël Van Droogenbroeck

De kinderen verlaten het nest en het huis is afbetaald. Je loon ligt hoger dan in het begin van je loopbaan én je hebt minder kosten Er is weer wat financiële ruimte om geld opzij te zetten. Maar hoe doe je dat? Hoe laat je je vermogen nog aangroeien ‘voor later’. Sparen om je pensioen aan te vullen of bijhouden als buffer?, beleggen… ? Want later, als je met pensioen bent, valt jouw beschikbaar inkomen behoorlijk terug, en dan is het nuttig om de vruchten te plukken van wat je opgebouwd hebt tijdens je loopbaan. Wat is het meest lucratief om voor de oude dag en de kinderen of kleinkinderen iets opzij te zetten?

In deze lezing naar het gelijknamige boek dat hij schreef met Ewald Pironet, neemt Michaël Van Droogenbroeck het totaalplaatje in ogenschouw.”

Michaël Van Droogenbroeck (1978)  studeerde politieke en sociale wetenschappen aan de KUB en KUL, alwaar hij na z’n afstuderen ook wetenschappelijk medewerker werd. Tegelijk ging hij voor radio 2 werken als reporter. Sinds augustus 2005 werkt hij als journalist en verslaggever bij de televisienieuwsdienst van de VRT. Hij werkte enkele jaren voor de redactie van Terzake en voor de redactie van  Het Journaal. Sedert 2010 legt hij zich vooral toe op financieel en economisch nieuws.

Momenteel legt hij zich nog steeds vooral op financiële/ economische verslaggeving toe (aldus deed hij in februari ll de verslaggeving van het World Economic Forum in Davos). Daarnaast verzorgt hij ook politieke verslaggeving, onder meer via het programma ‘De ochtend’, alwaar hij op zaterdag politieke ontbijtgesprekken presenteert.

Met de steun van deMens.nu, huisvandemens en de Centraal Vrijzinnige Raad