#Me too… hoe verantwoord omgaan met elkaar

Datum: 04/02/2020 om 20uLocatie: De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, 8020 OostkampOrganisatie: Vrijzinnig Centrum de Molensteen i.s.m. Humanistisch Verbond Oostkamp

Begin mei 2019 werd Julie Van Espen vermoord. Het heeft de problematiek van seksueel geweld in al zijn gradaties weer op scherp gesteld. Velen zien dit als een bewijs dat seksisme veel breder in onze maatschappij aanwezig is dan we willen toegeven en dat het geweld tegen meisjes en vrouwen nog te gemakkelijk wordt getolereerd. Dit voorval samen met de #me too beweging maken dat de sociale interacties tussen mannen en vrouwen met argusogen worden bekeken. Wat is ‘grensoverschrijdend gedrag’? Wat is moreel ontoelaatbaar? Hoe bepaal je dat? Mogen we nog flirten en hoe dan? Hoe kunnen mannen en vrouwen met elkaar omgaan zonder potten te breken?

Op deze vragen zal Liesbet Stevens een antwoord proberen te geven. Zij is een expert in seksueel strafrecht en een groot voorstander van de gendergelijkheid. Ze heeft heel wat gepubliceerd over strafrechtpleging van slachtoffers van seksueel geweld maar ook over liefde en recht.