Wat moet ik nu geloven dokter?

Datum: 22/11/2018 om 20uLocatie: Bovenzaal De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, 8020 OostkampOrganisatie: VC De Molensteen - Oostkamp vzw i.s.m. HVV/OVM-Oostkamp

“Gezond leven is in theorie gemakkelijk: niet roken, regelmatig bewegen, matig met alcohol, matig met eten, meer fruit , groente en granen en minder zout, suiker en vet. In de praktijk is gezond leven erg moeilijk.” Deze tekst komt uit het boek “Wat moet ik nu geloven dokter” van dr. Hendrik Cammu, de spreker van deze avond. Ondanks deze eenvoudige raad zoeken velen  toch naar alternatieve diëten die gemakkelijk op het Internet en in diverse boeken te vinden zijn. En dan kom je automatisch in een wereld terecht waar de tegenstellingen tussen de diëten soms zeer flagrant zijn. Voor sommigen mag je wel degelijk rood vlees en vet eten terwijl anderen rood vlees en vet ten stelligste afraden. Wat met het drinken van melk. Sommigen raden sojaproducten aan en beweren dat melk niet tot een gezonde voeding behoort (zie bijvoorbeeld het boek “De voedselzandloper” van Kris Verburgh). En dan rijst uiteraard de grote vraag: wat moet ik nu nog geloven?

Dokter Hendrik Cammu zal deze avond op een zeer aangename manier op diverse thema’s over diëten, vermageren, sport, beweging … ingaan. Zijn analyse wordt daarbij ondersteund door de studie van belangrijke publicaties in tijdschriften die er echt toe doen. Hopelijk zal na deze avond ons leven nooit meer hetzelfde zijn en zetten we een belangrijke stap naar een eeuwig en gezond leven (voor degenen die dit willen natuurlijk).

 

Prof. dr. Hendrik Cammu is afdelingshoofd gynaecologie en hoogleraar aan de VUB. Sinds vele jaren houdt hij zich bezig met het populariseren van medische wetenschap, eerst in de krant “De Tijd” en later in “EOS”. Van 2007 tot 2009 had hij een wekelijkse rubriek in het VRT-programma “De laatste show”. Hij wordt regelmatig gevraagd om duiding te geven voor diverse media.

Met de steun van deMens.nu, huisvandemens en de Centraal Vrijzinnige Raad