In de loop van ons leven worden we allemaal geconfronteerd met een overlijden in onze familie of vriendenkring. Of het nu gaat om een plotse dood door een ongeval, een overlijden op hoge leeftijd of een zelfgekozen dood… Het brengt je hoe dan ook emotioneel uit evenwicht. Je hebt verdriet, je komt in opstand, je voelt een pijnlijk en snijdend gemis.

Wil je afscheid nemen op een passende en zinvolle manier, dan kan je kiezen voor een vrijzinnige plechtigheid. Je kan, via het crematorium of via de begrafenisondernemer contact opnemen met het huisvandeMens. In een gesprek met de moreel consulent wordt er in alle rust over de overledene gepraat. Op basis daarvan wordt een persoonlijke tekst gemaakt, een laatste waardig eerbetoon. We maken hierbij graag ruimte voor een bijdrage van familie en vrienden. Verder vraagt de moreel consulent naar de voorkeur voor muziek, poëzie, symboliek en verloop. Zo sluit een vrijzinnige afscheidsplechtigheid steeds aan bij de wensen en de visie van de overledene en de nabestaanden.

De nabestaanden kunnen steeds terecht bij de moreel consulent voor rouwverwerking, een luisterend oor of een ondersteunend gesprek.

Deze dienstverlening is volledig gratis.

Interesse?

Loop gerust eens binnen in het Vrijzinnig Centrum De Molensteen, Gemeenteplein 1, 8020 Oostkamp
Op maandag van 19u00 tot 21u00 of woensdag van 17u00 tot 19u00.
Of neem contact op via tel. 0476 902957 of via mail: info@vrijzinnigoostkamp.a-web.be

Of neem contact op met het huisvandeMens, Jeruzalemstraat 51, 8000 Brugge tel. 050 335975 of via mail: brugge@deMens.nu