De 12-jarigen zetten symbolisch de grote stap naar de volwassenheid. Het zijn nu jonge mensen geworden met een open geest, mensen die aandacht hebben voor de wereld waarin ze leven en die ook zichzelf en hun vrienden een beetje beter hebben leren kennen.

Je kind volgt Niet-Confessionele Zedenleer (NCZ), kortweg ook Zedenleer of Moraal genoemd. Dan heb je voor je kind gekozen voor een morele vorming in een open geest. Een prima keuze! Je kind wordt zo geholpen om zélf normen en waarden te ontdekken en zo een zelfstandig en kritisch ingesteld mens te worden. Geen onderricht in de strikte betekenis van het woord, maar een deskundig begeleide ontdekkingsreis!

Maar viert je kind ook zijn/haar Feest Vrijzinnige Jeugd?

Nog niet? Laat ons dit feest even aan je voorstellen

De 12-jarigen zijn op een belangrijk moment gekomen in hun leven. Ze zijn geen kinderen meer en ook geen volwassenen. Het Feest Vrijzinnige Jeugd symboliseert het afscheid van de kindertijd en wijst op de openstaande deur naar de volwassenheid. Het Feest Vrijzinnige Jeugd is voor de 12-jarigen ook de bekroning van het volgen van 6 jaar Niet-Confessionele Zedenleer en vooral ook een moment waarbij wordt stilgestaan bij de grote vragen: ‘wie ben ik, welk soort mens wil ik worden?’

Dit jaarlijkse Feest Vrijzinnige Jeugd voor de regio Beernem  – Oostkamp – Zedelgem wordt inhoudelijk voorbereid en begeleid door de leerkrachten NCZ. De praktische organisatie is in handen van het Humanistisch Verbond – Ouders Oostkamp.

Info?

Humanistisch Verbond – Ouders Oostkamp
p.a. Gemeenteplein 1, 8020 Oostkamp

Tel. 0473 73 47 19
mail: info@humanistischverbond-oostkamp.be

 

Met de steun van deMens.nu, huisvandemens en de Centraal Vrijzinnige Raad