Overal ter wereld, in welke cultuur of tijd dan ook,wordt een geboorte gevierd. Elke zwangerschap en iedere baby is uniek, net als het ouderschap. Papa of mama worden is een mijlpaal in je bestaan. Dat nieuwe wezentje heeft werkelijk alles op zijn kop gezet in je leven. Daar wil je even bij stilstaan: er mag gevierd worden! Maar ook inhoud en zingeving komen aan bod in een vrijzinnige welkomstfeest.

GeboorteNa een eerste verkennend gesprek volgen nog een aantal contacten tussen de moreel consulent en de ouders. Samen brengen jullie onder woorden hoe dit kind jullie leven heeft veranderd en wat jullie hopen en wensen voor hem of haar. Er is ruimte voor de emotionele beleving, voor de persoonlijkheid van het kind, voor een humoristische noot, voor opvoedingsidealen, voor verleden, heden en toekomst…

Een welkomstfeest is telkens opnieuw persoonlijk en bijzonder. Jullie bepalen hoe de plechtigheid wordt ingevuld. Mama, papa, broer, zus, meter of peter…iedereen mag zijn steentje bijdragen. Gedichten, muziek en symboliek maken het geheel af. Zo beleeft iedereen intens de zin en betekenis van dit sleutelmoment.

Deze dienstverlening is volledig gratis.

Interesse?

Neem contact op met het huisvandeMens, Hauwerstraat 3C, 8000 Brugge tel. 050 335975 of via mail: brugge@deMens.nu

Met de steun van deMens.nu, huisvandemens en de Centraal Vrijzinnige Raad